Часовник показва времето и… промилите

61143829

Япония всеки ден създава по едно новотехнологично устройство. Дори обикновените часовници там са снабдени с калкулатори, радио и дори фотоапарат. Сега обаче специалистите направиха уникален часовник с вграден...

239 1

Япония всеки ден създава по едно новотехнологично устройство. Дори обикновените часовници там са снабдени с калкулатори, радио и дори фотоапарат. Сега обаче специалистите направиха уникален часовник с вграден дрегер. Така вече ще можете да измерите колко алкохол сте погълнали, преди да се качите в колата.

Устройството има два разделени дисплея – единият е за традиционното време, а другият е разположен индикаторът за промили, посочва БГНЕС. Ако сензорът свети в зелено, значи сте напълно трезвен, ако екранчето се оцвети в жълто, границите на алкохол в кръвта са между 0,4 и 0,6 промила. Над 0,6 светлината става червена.


Коментари

1 comment

  1. avalon

    Трябва да сте наясно, че дори в границите на допустимото от закона, реакциите на човек се забавят от алкохола, затова моля не карайте пили. Всеки се мисли за прекалено добър шофьор, но единици са наистина добрите.