Да полетиш на крилата на… велосипед

136755_300_225

Базираната в Лондон стартъп компания XploreAir е създала проект за велосипед, който може да се използва и за летене. За целта прототипът Paravelo съчетава велосипед с крило за парапланер,...

272 0

Базираната в Лондон стартъп компания XploreAir е създала проект за велосипед, който може да се използва и за летене. За целта прототипът Paravelo съчетава велосипед с крило за парапланер, съобщават от Mashable. Подемната сила се осигурява от „ремарке“ с витло, задвижвано от мини двигател на биогориво.

На земята можете да въртите педалите със скорост до 24 км/ч. Веднъж издигнал се във въздуха, Paravelo ще може да ви носи цели три часа със скорост до 40 км/ч. За целта единствено ще ви трябва някое по-просторно и празно място за излитане и приземяване.

136753

Снимка: XploreAir

Сздателите на летящия велосипед от XploreAir успокояват, че са направили сигурно средство за летене, което ще направи полетите на кратки разстояния масово разпространени и достъпни.

Всички ентусиасти, които искат да полетят с Paravelo, ще трябва да почакат, тъй като хибридът все още не е пуснат в масово производство. За целта проектът трябва да събере финансиране от 50 хил. британски паунда през Kickstarter.

Според информация на “Си Ен Ен“ се очаква крайната цена на Paravelo да бъде 16 хиляди долара.


Коментари