Детска градина мечта в Япония

1461350628

Японският архитект, Такахару Тезука, е създал една от най-прекрасните детски градини в света. Покривът на детската градина е гигантски овал, през който преминават дървета, използван основно като детска площадка за децата. Тезука...

2069 0

Японският архитект, Такахару Тезука, е създал една от най-прекрасните детски градини в света.

Покривът на детската градина е гигантски овал, през който преминават дървета, използван основно като детска площадка за децата.

Тезука е вдъхновен от собствените си малки деца, които както той казва, „са се превърнали в част от тялото му.“ Когато си представял какво да изгради, той само мислел за тях като вдъхновение … и тялото му знаело това, което те биха искали. „Ние създадохме учебно заведение като кръг, с вид на безкраен кръговрат. Когато започнахме, нямахме никакви предубеждения. Проучването на други детски градини е като да гледаш в огледалото за обратно виждане на автомобил: Дори и да се вгледаш много внимателно, не можеш да видиш нищо напред“.

Упражненията по безопасност са супер сладки

“Япония понася десет процента от големите земетресения в света, така че децата е необходимо да преминар през тези тренировки за земетресения. Слагат си памучни шапки в случай на падащи предмети.”


Коментари