Йога Айенгар – симетрия и баланс

12802869_1846536558906726_5054698223559866227_n

Айенгар Йога представлява класическа Хата-йога, корените на която са много назад във вековете. Шри Б.К.С. Айенгар създава свой метод за обучение по йога, който благодарение на своите особености...

1240 0

Айенгар Йога представлява класическа Хата-йога, корените на която са много назад във вековете. Шри Б.К.С. Айенгар създава свой метод за обучение по йога, който благодарение на своите особености добива голяма популярност и в момента е един от най-разпространените в света.

При този метод практиката е повече статична и се отделя голямо внимание върху дълбочината, симетрията и правилното изпълнение на позата. Асаните действат не само повърхностно на физическо ниво, но и в дълбочина на физиологично ниво. В процеса на практика, тялото не става само силно и гъвкаво, но и много по-симетрично и равно .

На физическо ниво се развива сила, гъвкавост и издържливост. На умствено и психическо изчезват страхове, пречупват се стереотипи, преодоляват се бариери, достига се до съсредоточеност необходима за пребиваване в позата.

Особеностите при метода на Айенгар представляват използване на различни спомагателни материали (колани, въжета, одеяла, дървени блокчета и др.), които позволяват още от самото начало тялото на практикуващия да се разположи правилно в пространството. Редовната и правилна практика помага за достигане на различни цели като подобряване на здравето, външния вид и хармонично развитие на личноста.

Йога може да помогне на всеки човек, който се стреми да избегне болести, страдания и да постигне вътрешен мир и хармония.

Ако искате да се запознаете по-отблизо с йога Айенгар, да рисувате и да се почувствате отпочинали, заповядайте на нашето събитие. За повече информация кликнете на банера отдолу.